SELAMAT DATANG

Selamat datang ke  Institut Pendidikan Hira'

Institusi Pendidikan Hira' (IPH) merupakan sebuah institusi pendidikan yang menyediakan pendidikan yang seimbang dan bersepadu yang teletak di Selangor, Malaysia. IPH menawarkan sistem pendidikan Islam yang merangkumi kurikulum akademik, deeniyyah (agama),kegiatan ko-kurikulum dan aktiviti-aktiviti luar darjah bagi membentuk para pelajar dengan keperibadian muslim yang unggul. Institut Pendidikan Hira' telah ditubuhkan pada 1985 dengan hanya sebuah sekolah rendah. Kini setelah lebih 30 tahun penubuhannya, terdapat sekolah rendah, sekolah menengah berasrama, dan ma'had tahfiz telah berjaya ditubuhkan dan bilangan pelajar keseluruhannya melebihi 1000 orang.

TARIKH TUTUP PENDAFTARAN SMIH/MTQH

PEMAKLUMAN KEPADA IBU BAPA

Untuk pendaftaran Sesi 2017 (intake 3) bagi
** TINGKATAN 1 - Sekolah Menengah Islam Hira' (SMIH)
** PRA-TQ - Maahad Tahfiz Al-Quran Hira' (MTQH)

akan TUTUP pada 16 DISEMBER 2016 (JUMAAT)!

Sebarang pertanyaan sila Hubungi Cik Liyana di talian 03-32646712 (pejabat SMIH)

BERITA TERKINI

LIHAT SEMUA